Filosofia sapiencial: filosofía encarnada

cropped-foto-paisaje-2.jpg

Veurem com, en el millor dels casos, el si mateix que se sent viure no s’explica, sinó que s’acompanya i es cultiva (és la cura de si).

Esquirol, Josep Maria. La penúltima bondat: Assaig sobre la vida humana.

La filosofia sapiencial és l’enfocament que faig servir per la meva pràctica de l’assesorament filosòfic. En paraules de na Mónica Cavallé: “La filosofía sapiencial, rescata ese saber que se nutre de la vida, de filosofía encarnada con nuestras aspiraciones más profundas de comprender lo que es verdaderamente la realidad y vivir de acuerdo con ella“.

Tots, en essència, ja som amor, intel.ligència i creativitat. El que ens desconnecta d’aquestes qualitats essencials i, no ens permet actualitzar la nostra capacitat de comprendre, crear i estimar, són els judicies i les creences limitades que operen diàriament a la nostra vida. creences que s’han anat formant al llarg del temps a conseqüència d’una mala relació amb la realitat i, que s’han generat a partir d’nterpretacions errònies de nosaltres mateixos, dels demés i del món. Aquestas interpretacions no només repercuteixen en l’àmbit congnitiu, sinó que simultàniament van impregnant la nostra forma de viure i de sentir la realitat que ens envolta. Creiem ser qui no som i ens desconnectem de qui som realment. En aquest procés assentim a aquests judicis creient que són reals i la nostra identitat queda relegada a la identificación d’aquestes creences limitades. M’agrada anomenar-les “nusos” perquè és una imatge molt clarificadora a l’hora de comprendre l’existència d’unes lligadures interiors que no ens permeten avançar i bloquegen el noste propi desenvolupament com a persones.


L’assessorament filosòfic té com a objectiu clarificar i comprendre algunes situacions problemàtiques d’índole existencial en què es produeix una mala relació amb tu mateix, amb els altres i amb la realitat. Alguns dels temes que es treballen al llarg de les sessions estan relacionats amb les següents preguntes:

  • Sents que tens menys energia o que has perdut l’alegria? Et trobes indecís davant d’una situació vital? Perceps que les teves pors no et permeten ser tu mateix-a? Tens la sensació de que no avances? Intentes que tot estigui sempre sota el teu control? ¿No et perdones les equivocacions i ets autoexigent? Et relaciones malament amb tu mateix-a? Vius en el passat o sempre penses en el futur?
  • Creus que no ets capaç d’aconseguir el que vols? La teva felicitat depèn dels altres i no de tu? No et sents bé si estàs sense fer res? Et sents confús o perdut a l’hora de prendre decisions?
  • Et resulta difícil mantenir una bona relació amb els altres (amb la teva parella, amics, fills)? Et resisteixes, et fan por o portes malament els canvis en la teva vida? Et mostres possessiu i dominant? Ets complaent i les teves necessitats no són importants? Et mostres a la defensiva? Pateixes molt amb les pèrdues (laborals, sentimentals, físiques …)?

Si pretens aclarir algunes d’aquestes qüestions, o bé, vols conèixer-te millor i aprofundir en alguns aspectes de la teva vida Per què no proves amb l’assessorament filosòfic? És un camí que fas per tu mateix-a. Ampliaràs la nivell de consciència a través del diàleg filosòfic i l’autoconeixement.

Vols que t’acompanyi?

Per saber-ne més cliqueu aquest enllaç: assessorament filosòfic

A %d blogueros les gusta esto: