CURS: Recuperar la confiança

CURS DE FILOSOFIA SAPIENCIAL: RECUPERAR LA CONFIANÇA EN UN MATEIX.

 En grup (màxim 8 persones). Presencial (a Manacor) i On-line

Com aneu d’autoconfiança? Si et fa ganes d’indagar sobre el que no et permet desenvolupar-te plenament, i a més, vols conèixer com superar la desconfiança amb el teu propi potencial, pot interessar-te fer aquest curs.

DESCRIPCIÓ
L’autoconeixement és imprescindible per aconseguir una presència més real de nosaltres mateixos. Apropar-nos a qui som realment està vinculat a la confiança amb un mateix. Partim d’un principi bàsic i fonamental: totes les persones tenen potencialment, la saviesa profunda i els recursos necessaris per assolir la seva plenitud. En moltes ocasions, la manca de confiança en nosaltres mateixos, i en conseqüència, en el món, la vida i les persones, es produeix per idees i judicis inadequats, que ens allunyen de viure plenament en el present. Aprofundirem en aquesta línia, des de l’autoconeixement, observant, comprenent i clarificant les resistències i obstacles, que no ens permeten confiar en el fons de la realitat que es manifesta en la nostra pròpia interiotat. També s’aportaran indicacions des de la filosofia sapiencial, que ens permetin estar més en contacte amb la nostra autoconfiança.

COM FAREM LA FEINA

El coneixement de la naturalesa profunda de l’ésser humà a la filosofia sapiencial només es pot fer de forma experiencial. No es necessiten coneixements previs de filosofia i és accesible a totthom. Per tant, no és un taller enfocat a teories filosòfiques, ni tampoc es basa en un enfocament psicològic de qui som, sinó que es tracta d’“experienciar“ qui som: d’estar present d’una forma lúcida, de seguir la nostra pròpia veu des del nostre “centre“ interior incondicionat i lliure. Experimentar, en conseqüència, que som més que la nostra ment, és el que ens permetrà que brolli la confiança que ens posa en contacte amb el Jo Real.

Es tracta, per tant, de fer una indagació personal des de situacions problemàtiques personals o en aspectes relacionats amb la temática que vulguin aprofundir més. Treballarem bàsicament amb el diàleg filosòfic, a partir de textos filosòfics, dinàmiques grupals i meditacions, que ens permetin identificar quins són els obstacles que no en deixan entrar en contacte amb la veu de la nostra intel.ligència més profunda, el Logos. Algunes qüestions, entre altres, presents al llarg del curs són les següents:

  • Les opinions i critiques dels demés determinen les meves decisions? En quina mesura el reconeixement i l’éxit és necessari a la meva vida?
  • Segueixo/No segueixo la meva veu interior? Per por al fracàs? A l’incertesa del futur? Rebuig social? Insuficiència/incapacitat pròpia?
  • Crec en el meu potencial, intel.ligència i capacitat per a desenvolupar-me en el món? Penso que puc aportar alguna cosa als demés, a la vida?
  • Acostumo sovint a comparar-me amb els demés? Si ho faig de quina manera? Em sento superior, inferior…? Sento enveja, admiració….pels altres? Vull imitar als demés?

TEMAS:
S’estructura en tres parts que corresponen a 2 sessions cada una. En total el curs consta de 8 sessions. La primera és de presentació i d’introducció al tema i la darrera de conclusions i de posada en comú del grup.

  1. Experienciar qui som realment: La confiança com el coneixement de Si mateix. La desconfiança com a fruit de la ignorància.
  2. Obstacles de la confiança: la falsa saviesa, les opinions i critiques dels demés, l’èxit i el reconeixement, les comparacions, l’obediència, les espectatives (el jo ideal), el control i la falsa seguretat.
  3.  Indicacions del camí de la confiança (seguint el guió de na Mónica Cavallé al seu llibre La sabiduría recobrada): confiar amb un mateix, fer el que creiem íntimament, accio/reacció, viure sense por al desconegut, silenci.

DURACIÓ I HORARI:

  • Modalitat On-line:

-durant el mes d’octubre i novembre (20h-9.30h) un dia a la setmana  a la plataforma virtual (Webex/Skype).

  • Modalitat presencial:

-durant el mes d’octubre i novembre un dia a la setmana (1.30 h cada sessió)  a Manacor.

Amb les dues modalitats s’oferirà assessorament filosòfic individual (a un preu més reduït) als assistents que vulguin tractar més profundament aspectes o situacions  problemàtics de la seva vida.

FACILITADORA DEL CURS: Cristina Avilés

PREU:

La duració del curs és de 2 mesos i es paga mensualment 50 €.

Inscripcions i més informació aquí.