Retir filosòfic: Assaborir la vida

retir2019-1

16-17 febrer al Petit Hotel Ca Sa Padrina d’Artà (Mallorca)

Des de l’enfocament de la filosofia sapiencial tractarem d’“experienciar”, a partir d’una reflexió filosòfica dialogada, qui som realment. Aquest enfocament és, per tant, pràctic i consisteix en arribar a l’experiència de la nostra presència en el món per habitar-lo de forma plena en el present. És a través de l’autoconeixement, d’una indagació de la nostra filosofia personal, quan descobrim amb quines creences limitades ens identifiquem, les quals són les que ens distancien de qui som profundament. Despertar, veure i comprendre s’uneixen en un mateix moviment, que ens permet transcendir allò al que ens aferrem, fugim o no volem enfrontar-nos. Aquesta presa de consciència ens condueix a la possibilitat de construir nous horizonts de sentit i de viure d’una forma més autèntica, en un assentiment viscut en el moment en què estem, des d’una mirada serena i lúcida.  Des d’aquesta perspectiva, la filosofia és un Art de la vida, essent el mateix subjecte el propi creador de la seva vida, a partir de dues premisses bàsiques: l’amor a la veritat, per assolir una vida autèntica i, el compromís de tractar amb radicalitat i profunditat les qüestions vitals que l’inquieten. Crea’t a tu mateix i assaboreix la vida!

COM TREBALLAREM?

No consisteix en una divagació sobre teories filosòfiques que tracten la identitat des d’una dimensió merament intel·lectual  i psicològica. Es tracta de realitzar, després d’una breu exposició teòrica que és accessible a tothom,  una pràctica d’indagació personal a partir del diàleg filosòfic, des de situacions problemàtiques personals o en aspectes relacionats amb la temàtica que vulguin aprofundir més. Treballarem també amb el diàleg filosòfic, a partir de textos filosòfics, dinàmiques grupals i meditacions, que ens permetin identificar quins són els obstacles que no en deixan assaborir la vida. algunes lectures i exercicis des de l’experiència viscuda i sentida dels assistents.

CONTINGUTS

1.-L’autoconeixement des de la filosofia sapiencial. La filosofia com ART DE LA VIDA.

2.-Indagació sobre nostra filosofia personal i operativa: reflexionar sobre aquells judicis i creences que configuran la nostra forma d’estar y de viure en el món.

3.-Nivells del Jo: Jo superficial, Jo Universal, Jo psicofísic. Identificació de creences limitades del Jo superficial. El Jo Ideal.

4.-Com despertar? La Responsabilidat activa i el discerniment.

PROGRAMA:

  • dissabte, 16 de febrer.

10h.Recepció

10.30h. Presentació i inici del taller.

1r diàleg filosòfic: Qui som jo? El tema de la identitat en la filosofia sapiencial. Elecció d’alguns aspectes o reaccions de la nostra pròpia vida que vulguem clarificar al llarg del curs.

12.00h. Passeig filosòfic a Cala Torta. Converses en petits grups i posada en comú davant de la mar.

14-30 h Dinar:

16.30h 2n diàleg filosòfic: Nivels del jo (jo superficial, jo psicofísic, jo profund).

18.00h. Infusions i pastes.

18.30h. Filosofia pràctica. Indaguem sobe les emocions i la nostra filosofia personal.

20.30h. Sopar

                  –    Diumenge, 17 de febrer.

8.30h. Esmorzar.

9.30h. 3r diàleg filosòfic: Discerniment i responsabilitat.

11h. Infusions.

11.30h. Pràctica filosòfica: Indaguem sobre el nivel de responsabilitat que otorguem a les nostres accions.

13.00h. Acabament.

 

PREU: 100 € allotjament /curs /dinar/sopar i esmorzar.

             Els que opteu per una habitació individual el preu és de 115€.

            65 € curs /dinar/sopar/esmorzar, sense allotjament.

Per inscripcions i més informació  aquí

A %d blogueros les gusta esto: