Retir filosòfic: La vida bona

retircomviuslavida-1

RETIR FILOSÒFIC: LA VIDA BONA

16-17 Novembre al Petit Hotel Ca Sa Padrina d’Artà (Mallorca)

Impartit per: Cristina Avilés Marí

Des de l’enfocament de la filosofia sapiencial et proposo participar en una experiència filosòfica en grup, a  fer una autoindagació  que et porti a comprendre millor com sents la teva vida  i des d’on et relaciones amb ella. Farem una distinció entre el sentir profund (jo metafísic) i el sentir de l’ego (jo psicològic). El primer no està vinculat al pensament sinó a la presa de consciència i a l’exercitació d’estar present, des d’on som interiorment lliures i sintonitzem amb la vida, mentres que en el segon, ens trobem sotmesos per les creences limitades del nostre pensament,  des d’on reaccionem en contra de la vida, estem absents i  en conflicte amb la realitat.  Enfocarem el treball sobre les situacions quotidianes en les quals es produeix una limitació o contracció de la nostra presència. Podràs observar com desconnectes del teu sentir profund perquè  t’identifiques amb idees inadequades o errònies que són la font de malestar existencial i el patiment. L’objectiu és que posis més consciència i comprensió a través de la indagació i qüestionament d’aquestes creences limitades.  Per últim es donaran algunes indicacions de la filosofia sapiencial, en concret, redescubrirem de forma vivencial la consciència testimonial, que és més originària que els continguts i procesos psíquics i es correspon a l’atenció lúcida i imparcial. També, parlarem del camí de la serenitat, que es nodreix de la confiança bàsica en la realitat i de la mobilització de tot el que depèn de nosaltres.

COM TREBALLAREM?

El coneixement de la naturalesa profunda de l’ésser humà a la filosofia sapiencial només es pot fer de forma experiencial. No es necessiten coneixements previs de filosofia i és accessible a tothom. Per tant, no és un taller enfocat a teories filosòfiques, ni tampoc es basa en un enfocament psicològic de què som, sinó que es tracta d’”experienciar“ qui som i com sentim la vida. Experimentar, en definitiva, que som més que la nostra ment, és el que ens permetrà sentir la vida més profundament i estar més present seguint la nostra pròpia veu des del nostre “centre“ interior incondicionat i lliure.

Es tracta, per tant, de fer una indagació personal des de situacions problemàtiques personals o en aspectes relacionats amb la temàtica que vulguis aprofundir més. Treballarem bàsicament amb el diàleg filosòfic, a partir de textos filosòfics, dinàmiques grupals i meditacions, que ens permetin identificar quins són els obstacles que no en deixan assaborir la vida.

CONTINGUTS

1.- L’autoconeixement des de la filosofia sapiencial. La filosofia com ART DE LA VIDA. La vida bona (virtuosa).

2.-Identificar a través del diàleg intern les creences que alimenten les emocions que no ens permeten sentir profundament i constitueixen la font del patiment. Esbrinar què fem amb el que sentim y què és el que estem evitant sentir.

3.-La via del discerniment. La consciència testimonial. El camí de la serenitat: la

confiança básica amb la realitat i distinció entre el que depèn de nosaltres i el que no.

PROGRAMA

-dissabte, 16 de novembre.

10h.Recepció
10.30h. Presentació i inici del taller.

1r diàleg filosòfic:. L’autoconeixement des de la filosofia sapiencial. La filosofía com ART DE LA VIDA. La  vida bona.

12.00h. Passeig filosòfic a Cala Agulla/cala Torta. Activitat de presència. Elecció del tema/aspecte/situació que volem treballar. Exercici: ens escrivim davant de la mar.  Converses en petits grups i posada en comú.

14-30 h Dinar.

16.30h 2n diàleg filosòfic: Com sentim la nostra vida? Estratègies d’evitació del sentir. Dialèg interior

18.00h. Infusions i pastes.

18.30h. Filosofia pràctica. Exercici experiencial per identificar creences. des de les situacions quotidianes en les quals es dona una limitació o contracció de la nostra presència.

20.30h. Sopar.

– Diumenge, 17 de noviembre.

8.30h. Esmorzar.

9.30h. Què es requereix per a reconnectar-nos amb el nostre sentir profund? La via del discerniment: La consciència testimonial.

11h. Infusions.

11.30h. Pràctica filosòfica: La serenitat: la confiança básica amb la vida. Exercicis per aprendre a distingir el que depèn de nosaltres i el que no.

13.00h. Acabament

PREU

110 € allotjament: habitació doble compartida/curs /dinar/sopar i esmorzar (menú vegetarià). Si opteu per dormir en una habitació individual el preu total és de 125 €.

70 € curs /dinar/sopar/esmorzar sense allotjament.

Inscripció i més informació  aquí

A %d blogueros les gusta esto: